Як зекономити при заміні каталізатора?

Якщо в автомобілі є якась запчастина, то вона там встановлена не просто так і ймовірно, що авто без неї або буде працюватиме погано, або не працюватиме взагалі. Це правило стосується і каталізатора, який так часто намагаються просто видалити. Заміну каталізатора в Києві вам можуть провести багато СТО, проте радимо вам прочитати цю статтю, щоб розуміти, які є варіанти.

Що буде з вашим авто, якщо їздити без каталізатора?

  1. Перш за все автомобіль буде працювати в аварійному стані, оскільки в бортовий комп’ютер поступатиме сигнал про несправність, а через це двигун не зможе працювати на повну потужність. 
  2. Режим роботи двигуна без каталізатора не буде автоматично змінюватися залежно від пори року, а взимку чи в спеку режими мають бути різними. Це також може привести до капітального ремонту двигуна (а він коштує дорожче, ніж заміна каталізатора).
  3. Викиди з вихлопної труби будуть неочищені, відповідно нестимуть багато шкоди довкіллю, всім пасажирам авто та ще й машина буде мати поганий запах.
  4. Без каталізатора ви не пройдете техогляд та не зможете виїхати за кордон, а якщо якимось чином виїдете – ймовірно, що отримаєте штраф. 
  5. Якщо каталізатор роздробився під час роботи й ви продовжуєте їздити без нього, існує велика ймовірність, що частки каталізатора потраплять у двигун і виведуть його з ладу.

Існує думка, що без каталізатора автомобіль буде працювати швидше, краще і братиме менш пального. Часто таке можна почути про спортивні машини, проте це міф. Без каталізатора авто переходить в аварійний стан і рано чи пізно виходить з ладу. 

Чи є альтернатива для каталізатора?

Вартість заміни каталізатора може бути дуже різною залежно від багатьох чинників: марки, року випуску, стану вашого авто, виду та кількості встановлених каталізаторів тощо. 

Вартість заміни каталізатора для ланоса, звісно буде відрізнятися в ціні, наприклад, від Audi. Часто ця сума досить таки чуттєва, тому люди шукають інші шляхи. 

Якщо у вас немає фінансової змоги провести заміну каталізатора на новий оригінальний, існує кілька альтернативних варіантів.

  • Заміна каталізатора на універсальний каталізатор

Він дешевший за оригінальний каталізатор та підбирається згідно з характеристиками вашого автомобіля. Не порушує роботи машини, очищує вихлоп та загалом хороша альтернатива, якщо немає змоги купити оригінал. Він теж з часом забивається, як і звичайний. 

Також, ви можете замінити каталізатор на обманку, а саме:

  • Стронгер.

Встановлюється на трубі вихлопної траси. Стронгер пригальмовує потік вихлопних газів, охолоджує їх та знижує шум роботи двигуна. Проте, важливо не економити та обирати якісного виробника стронгерів, оскільки саме ця деталь бере на себе гарячий потік вихлопу і вона повинна бути стійкою до перегріву. Більше про стронгер ви можете дізнатися у нашій статті.

  • Полумʼягасник.

Встановлюється на вихлопному колекторі або одразу за ним, виготовлений з нержавіючої сталі. Полум’ягасник також проводить вихлопні гази, проте не окислює і не очищує їх на відміну від каталізатора. В ціні він значно дешевший та здатен покращити динаміку роботи автомобіля. Орієнтований термін служби від 2 до 5 років (залежно від якості пального, пробігу, стану авто та стилю кермування).

Заміна каталізатора на полумʼягасник: наслідки.

Заміняючи каталізатор на різні альтернативи ви повинні бути готовими:

  • До швидшого зносу вихлопної системи.
  • До додаткового встановлення програмного забезпечення та “обманок”. Наприклад, на датчик лямбда-зонда.
  • До невідповідності екологічним нормам щодо вихлопу вашого авто.

Куди дорого здати старий каталізатор?

За відпрацьований каталізатор можна отримати хороші грошові виплати. Як?

Ми компанія, яка займається переробкою цих елементів вихлопної системи. Ми беремо ваші старі каталізатори, проводимо оцінку та виплачуємо вам гроші.

Приймаємо каталізатори НП та на місці в Києві, виплачуємо кошти готівкою чи на карту. Пропонуємо ціни без накруток і посередників.Здати нам старий каталізатор – це чудовий варіант зекономити собі частину суми на новий та подбати про довкілля. Деталі за посиланням: https://skup-katalizatorov.com.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *