Що таке стронгер і для чого він потрібен?

Часом в автомобілістів постає питання, які додаткові елементи можна встановити для модернізації та оптимізації вихлопної системи та чи можлива установка стронгера замість каталізатора. Багато хто вже має таку заміну у своїх авто. Що таке стронгер і для чого потрібен стронгер у вихлопній системі? Розберемося в цій статті. 

Стронгер – це спеціальна деталь, яку встановлюють у вихлопну систему автомобіля для оптимізації її роботи. Стронгер складається з  двох патрубків одного діаметра (вхідного і вихідного) та робочої частини, яка своєю чергою складається із циліндра з лопатками у вигляді спіралі всередині. 

Які функції виконує стронгер? 

  1. Оптимізує роботу вихлопної системи та перешкоджає тиску протитечії. Протитечія – це зворотний тиск вихлопних газів. Стронгер здатний зменшити дію протитечії вихлопних газів завдяки своїй будові.
  2. Прискорює і закручує рух відпрацьованих газів. Завдяки спіральному розташуванню лопаток всередині робочої області стронгера, він забезпечує кращу провідність вихлопних газів по магістралі.
  3. Допомагає покращити роботу двигуна, оскільки знижує навантаження на його роботу.

Плюси та мінуси використання стронгера замість каталізатора

+
Знижує навантаження на роботу двигуна.Складно правильно встановити.
Додає автомобілю потужності.Китайські та інші низькоякісні стронгери можуть привести до вигорання вихлопної системи.
Не забивається у порівнянні з каталізатором.Збільшення звуку автомобіля.

В установці стронгера дуже важливо зробити це коректно, адже від цього залежить ефективність всієї системи вихлопу. Рекомендуємо звертатися до кваліфікованих майстрів і сервісів для правильної установки.

Що обрати стронгер або резонатор? 

Як ми вже зазначали, стронгер часом встановлюють замість каталізатора. Це можливо, якщо видалити каталізатор повністю, перепрошити комп’ютерну систему автомобіля і встановити стронгер. Також можна забрати з корпусу лише стільники каталізатора, а на їхнє місце поставити не стронгер, а полум’ягасник. В будь-якому з випадків він буде оптимізувати роботу вихлопу та знижуватиме навантаження на двигун. Для чого потрібен каталізатор в глушнику ми вже розглядали в наших статтях. Ви можете ознайомитися з матеріалами за посиланням https://skup-katalizatorov.com.ua/about/.

Буває, що стронгер встановлюють замість резонатора, але це не зовсім правильно, адже вони виконують різні функції. 

Для чого потрібен резонатор у вихлопній системі?

Резонатор можна назвати “первинним глушником”, який компенсує звукові коливання, особливо на низьких пікових частотах. Без резонатора двигун буде видавати більше шуму, особливо на високих обертах. Стронгер не має такого впливу на звук, а лише проводить вихлопні гази. Саме тому рекомендується встановлювати на автомобіль обидві запчастини. Якщо ви поставите стронгер перед резонатором, то отримаєте покращену роботу двигуна через зменшення дії протитечії. 

Яка різниця між стронгером та полум’ягасником?

Часом замість стронгера встановлюють полум’ягасник. В багатьох джерелах ви можете знайти, що це одна і та ж деталь, проте на практиці вони трішечки різні. 

Основна відмінність між стронгером і полум’ягасником у будові внутрішньої конструкції: 

  • Стронгер має структуру “луски”, робить звук автомобіля більш “спортивним”. Встановлюється на трубі вихлопної траси.
  • Полум’ягасник складається з корпусу металевого циліндра, а всередині – перфорована труба з базальтовою ватою. Встановлюється на вихлопний колектор, щоб гасити полум’я на виході з камери згоряння. 

Підсумуймо: 

  1. Установка на автомобіль стронгера не повноцінна заміна каталізатора, а встановлюється замість нього, якщо немає можливості поставити новий каталізатор. Головне обирати якісного виробника та кваліфікованих майстрів з установки.
  2. Стронгер і резонатор доповнюють одне одного, але не заміняють.
  3. Стронгер і полум’ягасник можуть заміняти одне одного, але варто розуміти, що в кожного є свої особливості.

Видалений каталізатор ви можете привезти нам й отримати грошову винагороду. Деталі прийому каталізаторів: https://skup-katalizatorov.com.ua/conditions/.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *