Що робити з несправним каталізатором

Основна функція автомобільного каталізатора – це очищення вихлопних газів від вуглеводнів, оксиду азоту та монооксиду вуглецю до двооксиду вуглецю, води та азоту. Справний каталізатор допомагає довкіллю залишатися максимально чистим, але що робити коли зламався каталізатор у машині? Як несправний каталізатор впливає на роботу авто та природу? Розповідаємо!

Чи можна їздити з несправним каталізатором? 

Питання, яке хвилює багатьох водіїв і ми маємо на нього відповідь. На жаль, ця відповідь “ні”. Забитий чи з дефектом каталізатор та робота двигуна тісно між собою пов’язані. Несправність каталізатора викликає помилку на панелі приборів, в цей самий момент блок управління перемикає двигун в аварійний режим роботи, який своєю чергою обмежує потужність та ефективність роботи двигуна. Якщо ваш каталізатор розкришився, ці частини можуть потрапити у двигун через циркуляцію вихлопних газів, а це може відчутно подряпати циліндри з поршнями у двигуні й таким чином взагалі вивести його з ладу. Як бачите, довго з поламаним каталізатором ви не зможете проїздити. Ми ще не зазначили, що несправність каталізатора призводить до сильного забруднення довкілля, яке погано впливає на наше здоров’я. 

Що ж залишається? 

Варіантів є небагато:

  1. Заміна каталізатора на новий каталізатор.
  2. Заміна каталізатора на стронгер або полум’ягасник.

Причини поломок каталізаторів

Автомобільний каталізатор досить стабільна частина роботи вихлопної системи. В хороших умовах експлуатації він спокійно може проїхати з вами 100-150 тис. км. Проте, існують причини, які можуть створити для вашого каталізатора проблеми, а саме:

  • Заправляння автомобіля низькоякісним пальним. Таке пальне не може цілком згоріти в робочому об’ємі циліндрів, тому догорає у вихлопному тракті та провокує на стінках каталізатора налипання накипу, а сам каталізатор швидко забивається.
  • Механічні пошкодження. Їх складно уникнути, але так чи інакше ми можемо “вскочити” в яму, наїхати на бордюр чи потрапити в ДТП. Керамічні каталізатори більш крихкі, тому з ними варто дуже обережно їздити.
  • Первинна проблема з двигуном. Якщо двигун “їсть” надто багато масла, це також, як і у випадку з неякісним пальним, може призвести до забивання стільників каталізатора.
  • Пошкодження внутрішніх елементів каталізатора. Таке може трапитися через постійне перегрівання стільників.

Чому не варто викидати відпрацьовані каталізатори?

Навіщо потрібен каталізатор ви вже зрозуміли, а зараз дізнаємося, що роблять зі старим каталізатором.

По-перше, каталізатори в жодному разі не можна зберігати вдома в гаражі, адже вони виділяють шкідливі речовини, які негативно впливають на наше здоров’я. Те ж саме стосується викидання каталізатора на смітник. Каталізатори не розкладаються і негативно впливають на ґрунт, повітря та воду, які ми застосовуємо, щоб вирощувати продукти. Єдиний правильний спосіб утилізації каталізатора – це здати його на переробку. Завдяки вмісту дорогоцінних металів у каталізаторах ви отримаєте грошову винагороду. 

Для чого приймають і що роблять із каталізаторів?

Все дуже просто – переробка каталізаторів допомагає виготовляти нові каталізатори. Якщо вам цікаво дізнатися більше про цю тему – переходьте за посиланням https://skup-katalizatorov.com.ua/pererobka-katalizatoriv/

То ж куди потрібно здати відпрацьований бу каталізатор? 

Наша компанія займається скупкою каталізаторів у будь-якому стані та кількості. Ми надаємо високу ринкову ціну, працюємо без посередників та швидко і чесно виплачуємо вам кошти. 

Здати каталізатор ви можете наступними способами:

  1. Якщо ви знаходитеся в Києві – приїжджайте самостійно у наш сервіс за адресою у нас на сайті.
  2. Якщо ви живете в іншому куточку України – передавайте Новою Поштою.
  3. Якщо ви в Києві й у вас понад 30 кг старих каталізаторів – ми заберемо їх самостійно. 

Привозьте каталізатор нам, отримуйте кошти на новий. Деталі за посиланням: https://skup-katalizatorov.com.ua/conditions/.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *