Обираємо хороший металевий каталізатор

Коли ви чуєте про те, що потрібно замінити каталізатор, перед вами ймовірно постає питання: “Який каталізатор кращий: керамічний чи металевий?”. Що обрати? Почнемо з того, що цей вибір може залежати від марки авто, року випуску, виду пального на якому працює двигун, євронорм встановлених у вашому регіоні експлуатації машини. Швидше за все, новий каталізатор замість вашого старого вам встановлять металічний, бо його вартість буде в рази дешевша ніж ціна нового керамічного каталізатора. Це передусім зумовлено технологією їхнього виробництва, а також терміном їхньої експлуатації. А тепер розглянемо схожості та відмінності обох видів.

Металевий каталізаторКерамічний каталізатор
Стійкіший до неполадок, наїздів на ямиЧутливий до пошкоджень
Може швидше вийти з ладу через неякісне пальне.Має довший термін експлуатації за умови акуратного водіння.
Має менше напилення дорогоцінних металів.Має більше напилення дорогоцінних металів.
Нижча ціна прийому на переробку (до 400$)Вища ціна прийому на переробку (до 3300$)

Крім цих найпопулярніших видів існують також сажові фільтри для дизельних авто. Металевий каталізатор можна купити як на інтернет-сайтах, так і у майстернях по ремонту глушників. Керамічний каталізатор переважно прерогатива офіційних дилерів авто.

Що таке стільникові каталітичні перетворювачі?

Кожен каталізатор ціниться саме напиленням цінних речовин (платини, родію та паладію), які нанесені на стільники. І вони мають свою надважливу функцію.

Двигун авто при згорянні палива в циліндрах виділяє токсичні речовини (вуглеводні, оксиди азоту, оксид вуглецю). 

Метали платинової групи, які ми назвали вище, виконують функцію окислення шкідливих речовин у вихлопних газах, щоб зменшувати викиди у довкілля оксиду азотів та перетворити їх на азот, а оксид вуглецю на вуглекислий газ.

Таким чином шкідливі речовини перетворюються на нейтральні й вихлоп не забруднює довкілля.

Чому каталізатори виходять з ладу?

  1. Перша та найочевидніша причина – це зношення каталізатора. В кожного авто є свій рубіж пробігу, після якого варто перевірити каталізатор і при потребі замінити. 
  2. Несправний двигун та ігнорування вчасної діагностики та ремонту поломок. 
  3. Заправка неякісним пальним. 
  4. Механічні пошкодження: наїзд на бордюри, в ями, глибокі калюжі, сильний перепад температур тощо. 
  5. Вигорання шару дорогоцінних металів.
  6. Різке необережне водіння. 

Як вибрати каталізатор: новий чи б\у? 

Як ми писали в першій частині цієї статті – вибір залежатиме від марки, року та ін.характеристик вашого авто. Оригінальні каталізатори – найкращий варіант для заміни, хоч і коштуватимуть вони дорожче. На металевий каталізатор ціна буде відрізнятися знову ж таки залежно від марки та року авто, орієнтовно вартість стартуватиме від 80$.

Проте, каталізатор металевий купити можна і б/у, але майте на увазі, що тут потрібно добре розумітися в каталізаторах, щоб не придбати собі вже поламаний чи забитий. 

Що б ви не обрали, хочемо нагадати, що в нас ви можете отримати частину коштів на покупку нового. Пропонуємо вам каталізатор металевий здати на переробку. “Перша чесна скупка каталізаторів” дає вигідні високі ціни на скупку старих відпрацьованих каталізаторів та сажових фільтрів. Дізнайтеся про умови прийому на нашому сайті або за номером телефону: (097) 105-58-22.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *