Продовжуємо термін служби вихлопної системи

Вихлопна система відповідає за виведення відпрацьованих газів і їх нейтралізацію від отруйних речовин. Це важлива частина справної роботи цілого автомобіля. З часом будь-якій робочій частині авто потрібен ремонт і вихлопна система не є виключенням. Ми кажемо це про кожну робочу запчастину, але повторимо ще раз: ремонт вихлопної системи – процес, який необхідно довіряти лише кваліфікованим спеціалістам.

Чому виходить з ладу вихлопна система?

Почнемо з пояснень, як зрозуміти, що термін служби глушника та в цілому вихлопної підходить до кінця?

  • Вихлопні гази потрапляють в салон.
  • Ваше авто почало ревіти й видавати гучні незвичні звуки.
  • Потужність двигуна відчутно знизилася, а на деталях з’явилася кіпоть.
  • Ви чуєте звук металевого деренчання.
  • Стукіт з-під дна автомобіля.

Що ж, симптоми ми бачимо, але які причини поломки?

  1. Механічні пошкодження. Удари, вм’ятини, нерівні дороги, наїзд на бордюри, агресивна необережна їзда тощо. 
  2. Корозія. Постійна висока вологість, контакт з водою та перепадом температур, накопичення конденсату, який негативно впливає на глушник, каталізатор, резонатор тощо. 
  3. Вплив температур. Великі перепади, нагрівання, переохолодження можуть деформувати поверхні та провокувати тріщини й розриви поверхонь.
  4. Природний знос деталей. Великий пробіг, тривалий період експлуатації авто.

Ремонт глушників та ремонт вихлопної системи Київ

Будь-який ремонт починається з діагностики, адже встановити першопричину поломки важливо для її усунення. Також діагностика покаже, що саме необхідно замінити чи полагодити та скільки це коштуватиме. Зрештою відбувається ремонт.

  • Часто він може бути легким, а саме при незначних пошкодженнях елементи вихлопної системи можуть бути зварені або залатані. Це тимчасове рішення, адже з часом заміни не уникнути, проте в момент поломки такий ремонт може добре зекономити вам кошти.
  • Складніші поломки потребують повної заміни деталей на нові. Часом ремонт однієї деталі тягне за собою ремонт іншої, саме тому важливо звертатися до майстра при перших ознаках поломок, щоб не запускати процеси руйнування.

Ремонт вихлопної системи може включати заміну або ремонт  глушників в Києві, ремонт резонатора, каталізатора, сажового фільтра, гофри, а також відновлення герметичності з’єднань у вихлопних трубах.

Як подовжити термін служби вихлопної системи?

Поради універсальні, проте вони допомагають зберегти роботоздатність вашого автомобіля надовго. 

  1. Завжди заливайте якісне пальне та мастила.
  2. Дотримуйтеся акуратного та безпечного водіння: оминайте ями й глибокі калюжі,  уповільнюйтеся на перешкодах та розігрівайте автомобіль перед рухом.
  3. Уникайте корозії під час зими, коли дороги посипають реагентами від сковзання. Достатньо час від часу на автомийці мити дно автомобіля наскільки це можливо.
  4. Регулярно проводьте діагностику авто та вчасно ремонтуйте малі поломки.

Куди здати старий каталізатор?

Найчастіше, якщо з ладу виходить каталізатор – єдиний ефективний спосіб – це його заміна.  Тут постає питання, що робити зі старим. 

Викидати не можна. 

Зберігати вдома не можна.

Найкраще всього здати його на переробку нам. Як відбувається перероблення можете прочитати в нашій статті переробка каталізаторів.

Що являє собою здача каталізатора?

  1. Телефонуєте або заповнюєте форму на сайті https://skup-katalizatorov.com.ua/ . Ми проводимо безплатну попередню оцінку.
  2. Ви привозите каталізатор на наш сервіс за адресою м.Київ, вул. Академіка Бутлерова, 4 або ж надсилаєте нам його поштою. 
  3. Ми проводимо фінальну оцінку, забираємо каталізатор та виплачуємо вам за нього кошти. 

Так-так, ми дійсно забираємо несправні каталізатори взамін на гроші, тому варіант здати запчастину нам є дуже вигідним для вас. 

Бережіть свої авто, а каталізатори довірте нам! 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *